14-08-09

lidl tram ontspoort!

Kusttram ontspoord in Oostende

Ter hoogte van het station van Oostende is kort na 17 uur een tramstel van de kusttram ontspoord op een wissel. Op de tram zaten geen passagiers. Het tramstel is ondertussen weggesleept.

Minimale vertraging
"Door een goede coördinatie hebben we het tramstel nog voor 18 uur kunnen verplaatsen waardoor opnieuw twee sporen bruikbaar werden", zegt woordvoerder Dirk Schockaert. "Doordat de kusttram op een korte strook met daarin een belangrijke halte over één spoor moest, ontstond er wat vertraging. We hebben geprobeerd om de hinder tot een minimum te beperken."

Foutje
Vermoedelijk lag een verkeerde handeling aan de basis van de ontsporing ter hoogte van een wissel. Het station in Oostende is een druk punt op het traject van de kusttram. "Tijdens de zomer zetten we een maximum aan trams in aan een zo hoog mogelijke frequentie", zegt Dirk Schockaert. "Daardoor moet alles zeer vlug en goed gecoördineerd verlopen. Elk foutje kan dan grote gevolgen hebben."(belga/sam/adb)

13:27 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-07-09

mivb werft aan

MIVB werft 300 nieuwe krachten aan
Bestuurders, technici en ingenieurs gezocht

BRUSSEL - De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB gaat dit jaar meer dan 300 nieuwe werkkrachten aanwerven. Het gaat vooral om bestuurders, technici en ingenieurs.

'We zoeken systematisch chauffeurs, zowel voor metro, tram als bus', zegt Kris Lauwers, adjunct-directeur-generaal van de MIVB. 'We zijn ook op zoek naar ingenieurs, maar ook naar technici met een lager niveau.'

De nieuwe rekruteringen zijn nodig om twee redenen, vertelt Lauwers. 'Dat is nodig omdat er de komende jaren heel veel mensen bij de MIVB op pensioen gaan of nu al met pensioen zijn gegaan', zegt Lauwers. 'Maar anderzijds zijn we ook een bedrijf in groei. We willen ook nieuwe mensen aanwerven om de kwaliteit van het MIVB-net te verbeteren, namelijk hogere frequentie en een hoger aanbod.'

Het zal geen makkelijke opdracht worden gezien de economische crisis, benadrukt Lauwers. 'Het vergt grote inspanningen. Zeker qua technici is de markt heel krap, ondanks de financiële crisis. Maar de mensen beginnen te beseffen dat de MIVB een modern bedrijf is. We merken dat meer en meer mensen geïnteresseerd zijn om bij ons te komen werken.' (mmv)

 (mmv)

18:02 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

vanhool milow brandt uit....

Milow ontsnapt aan dood


Onderweg naar optreden in Duitsland vliegt nachtbus in brand

LEUVEN - Dankzij zijn alerte chauffeur is de Vlaamse singer-songwriter Milow aan de dood ontsnapt toen zijn tourbus in brand vloog. 'Iedereen kon op tijd de bus verlaten die na enkele minuten helemaal in brand stond.'

Milow is hot in Duitsland. Zo hot dat de tourbus van singer-songwriter Jonathan Vandenbroeck alias Milow zondagnacht vuur vatte. Met zijn crew , alles samen dertien personen, was hij onderweg naar een optreden in Stuttgart. Om twintig voor zes liep het fout ter hoogte van Koblenz, op zo'n 300 kilometer van Stuttgart. De motor van de Pim Smit-tourbus vloog in brand terwijl iedereen nog lag te slapen. Een rampscenario, waar Milow vandaag cool kan op terugkijken.

'De Nederlandse buschauffeur zag het vuur in zijn achteruitkijkspiegel en heeft de bus nog net op tijd van de autostrade kunnen rijden', laat Milow vanuit Duitsland weten. 'De bus kon stoppen op de berm van een afrit. Omdat het nacht was, lag iedereen te slapen in de bunks ( rustruimtes in een tourbus, nvdr. ). Iedereen kon gelukkig op tijd de bus verlaten die na enkele minuten helemaal in brand stond. De gigantische rookpluim was kilometers ver te zien. Iedereen is ongedeerd, al werd de chauffeur naar het ziekenhuis gebracht met lichte ademhalingsproblemen. Hij werd daar ter observatie een nacht gehouden.' De bus brandde helemaal uit.

Het goede nieuws? Het concert van maandagavond - in het voorprogramma van Jason Mraz - is kunnen doorgaan. Zij het in iets andere vorm. Omdat de volledige crew en de (grotendeels onaangetaste) instrumenten niet op tijd in Stuttgart geraakten, speelde Milow in duobezetting een akoestische sessie.

Voor Milow is het voorval op de Duitse A61 niet zijn eerste confrontatie met het noodlot. In februari werd het hem al eens heel warm in IJsland, toen een - ook al - gehuurde auto werd gegrepen door een sneeuwstorm, waardoor de terreinwagen over de kop ging. Net als nu werd ook toen niemand zwaargewond.

Milow reist momenteel door onze buurlanden om het succes van zijn hitsingle Ayo technology te bestendigen. Vrijdag speelt de 27-jarige Leuvenaar op het iTunes-festival in Londen, op 9 augustus is er weer een eerste Vlaams concert. Dan staat Milow op het folkfestival in Dranouter.
foto 6 van 6

18:00 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

uitstekende blog ontdekt.....

En uitstekende truck & bus blog ontdekt,met veel bijzondere foto's van trucks en bussen,oud en nieuw! http://www.roadtransport.com/blogs/big-lorry-blog/

Enkele foto's...

mega_4040_big.jpg

made in india.....iemand ooit al van "eicher" gehoord?

Evo2.JPG

inderdaad een "course speciale",lol!!

sbm2.jpg

bus?

Kassbohrer Artic.jpg

RM2010_008.jpg

worden dit de nieuwe londense dubbeldekkers?

loRM2010_007.jpg

transport4.jpg

sja.......

newkamaz1.JPG

nieuwe kamaz uit rusland.....

gary2.JPG

een "tata"!

Changing a Flat.jpg

probleempje als je hiermee een lekke band hebt!

loCIMG0166.jpg

bus!!!

BWXXL13.JPG

noorse truck/bus combi....

loozFire (2).jpg

plons....brandweer rukt uit!

Bus Accidents - Karuma hippo knocked dead 13 05 09.jpg

botsing bus-nijlpaard!!

STRATORnew2.JPG

iveco made in holland!

swaz1.jpg

beter dan een antidiefstal-autoalarm!

isuzu cxd.jpg

isuzu maakt ook zware jongens!

cranewa.JPG

ook deze dingen kunnen branden.....

worlds-largest-ambulance-citaro-based-6632_1.jpg

citaro ziekenwagen.....

newtata3.jpg

nieuw van tata!

fire-engine-constellation.jpg

volkswagen brandweertruck!

brokenbulldog1.JPG

oeps!

Amico M2642T.jpg

made in iran.....een amico

Truck Office 3.jpg

een ideetje voor de nieuwe mivb-buskantoren?(maar dan in busvorm!)

ATS_Euromaster_Galshiels3.jpg

lol!

whoops7.jpg

foutje!

newdenmpower quiz.JPG

idd abnormaal!

overloadtyre1.JPG

licht overladen berliet!

Accelo.jpg

braziliaans mercedesje

ToRKpickup.JPG

heu?

Pete387a.jpg

mobilhoompje....

Chinacam1.JPG

het rijdt!

oldrod094.JPG

grote jongen van mitsubishi

loGenlyon%20p1.jpg

plagiaat iveco's uit china

fire trucklr.jpg

international brandweerwagentje....

Bedford TM Concept.jpg

ook dit was bedford...

ural-63674-6.jpg

uit rusland.... urals!

ural-63674-4.jpg

ural-6464-11.jpg

Uralaz.jpg

uit dezelfde buurt....een maz

091VOLAT1.JPG

en een mzkt!

Dennison 8 wheeler.jpg

ook al lang vergeten....een dennison uit ierland

houselow.jpg

binnen zonder kloppen!

DaffyNTT.jpg

ook dit zijn daf"s

DAFXTneus.jpg

Ozcat4.JPG

groots

Jagmk7.JPG

very british indeed

22012009577.jpg

hmm...

Walltruck1.JPG

kunst?....

Lancia Esagamme 4 axle.jpg

een lancia

Drowning1.JPG

altijd handrem opzetten op een ferry!

Drowning2.JPG

oud12.jpg

nog vergane glorie

Malthalf.JPG

malta

Malt2.JPG

15:50 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-05-09

brand

Bus met kinderen brandt uit in Woutersbrakel - niemand gewond

Een bus met leerlingen van het zesde leerjaar van verschillende gemeentescholen uit Sint-Lambrechts-Woluwe aan boord is vandaag kort na de middag in brand gevlogen op de E19, net na het viaduct van Woutersbrakel. Er zaten 27 kinderen en veertien volwassenen op de bus. Er vielen geen gewonden.

Meteen op pechstrook
De bus was op weg naar het gemeentehuis van Sint-Lambrechts-Woluwe, voor een receptie. Op een bepaald moment was er rookontwikkeling aan de achterkant van het voertuig. De buschauffeur stopte onmiddellijk op de pechstrook. Iedereen werd in veiligheid gebracht achter de vangrail. De bus brandde volledig uit.

De brandweer van Tubeke sloot de autosnelweg een tijdje af vanaf de uitrit Woutersbrakel. Een andere bus kwam de kinderen en de volwassenen oppikken. (belga/eb)

10/05/09 16u53

14:25 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

boerka verboden in denemarken op bus

Deense busabonnees mogen geen boerka meer dragen

Deense busmaatschappijen zullen een maatregel invoeren die busabonnees verplicht zich tijdens controles bloot te geven door hun eventuele boerka of nikab uit te doen. Dat deelde de voornaamste Deense busmaatschappij Arriva vandaag mee.

"Alle busmaatschappijen gaan akkoord, omdat het normaal is dat abonnementhouders -op het abonnement staat hun foto afgebeeld- zich aan de conducteur of controleur identificeren", verklaarde Martin Wex van busmaatschappij Arriva. "Als passagiers hun gezicht weigeren te tonen, zullen ze een biljet moeten kopen om aan boord van de bus te raken."

De regel werd ingevoerd na twee incidenten in Odense en Aarhus, waar buschauffeurs passagiers met een nikab weigerden. Dat kledingstuk bedekt enkel de ogen niet. (afp/svm)

14:24 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

dit komt ook in brussel....

Amsterdamse metro's vanaf 2019 zonder bestuurder

De metro's in Amsterdam rijden vanaf 2019 zonder bestuurder. Vanaf 2014 gaan de eerste metro's op de Oostlijn automatisch rijden, waarna dit geleidelijk wordt uitgebreid. Vanuit een controlekamer worden straks alleen nog op afstand de tijden doorgegeven en de metro's in de gaten gehouden.

Zo zouden de betrouwbaarheid en punctualiteit van een automatische metro op 95 tot 99,8 procent liggen en de capaciteit door de stiptere dienstregeling tien tot achttien procent hoger worden. Ook is het energieverbruik door het regelmatige rijpatroon twintig tot dertig procent lager, is de rijtijd door het automatische programma vijf tot zeven procent minder lang en wordt de kans op menselijke fouten kleiner.

Nederland kent nog geen automatische metro's, hoewel er wereldwijd al 25 jaar metro's zonder bestuurder rondrijden. Volgens de stad zijn er nooit serieuze incidenten als gevolg van het automatisch rijden geweest. In Europa wordt automatisch rijden op elf lijnen in negen steden toegepast, waaronder in Parijs, Barcelona en Kopenhagen. (novum/bdr)

14:22 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |