27-08-09

vrouwen bij de lijn,lol!

Bus van De Lijn rijdt zich vast in Turnhoutse Schorvoort

Wolleboskinderen ongedeerd

Turnhout - Een bus van De Lijn die kinderen van het speelplein Wollebos opgehaald had, reed zich vandaag in Schorvoort vast. De kinderen werden door auto's opgehaald.(dmm)

Zoals elke dag na de spelactiviteiten op de speelpleinen van het Wollebos, het Raadsherenpark, haalt de bus van De Lijn de kinderen aan het speelplein op. Daarna worden alle jongens en meisjes op de verschillende halteplaatsen afgezet.  Eén van die halteplaatsen is de kerk van Schorvoort. Vanuit de Schorvoortstraat moet de bus een onmogelijke bocht nemen naar de Schorvoortberg, waar de kerk en de halteplaats gelegen zijn.

Geblokkeerd

Daar liep het mis en de bus reed zich rond 17.30 uur vast tussen een boom en één van de vele Turnhoutse paaltjes die ervoor zorgen dat voertuigen niet over het voetpad rijden. De buschauffeur, een vrouw die twee weken in dienst was, reageerde rustig en verwittigde de hulpdienst van de Lijn en de Wollewei die de kinderen, die nog in de warme bus zaten, kwam ophalen. Het kruispunt was ondertussen gedeeltelijk geblokkeerd. De depannagedienst was snel ter plaatse en men kon na enig wringwerk met de bus de paal uit de grond halen en de bus uit de netelige positie bevrijden. De schade aan het koetswerk bleef beperkt. De stadsdiensten hebben nog wel herstellingswerken voor de boeg.

Vragen

Toch is het eigenaardig dat De Lijn haar bus deze weg laat volgen, terwijl men duidelijk kan vaststellen dat deze bocht niet zonder gevaar kan genomen worden: ofwel moet de bus over het fietspad en blokkeert ze tevens de tegenliggers, ofwel rijdt ze zich vast. Het zou goed zijn de speelpleinroute te herbekijken of een kleinere bus in te schakelen. De heraanleg van kruispunten die meestal voor meer veiligheid zorgt, creëert tegelijkertijd nieuwe problemen.

22:32 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.