27-08-09

nood.....bakstenen!!

Bussen uitgerust met noodbakstenen !

Bron: www.raarmaarwaar.nl | Nieuwstip Rob Overdijkink - Chroma ATE

CHINA: Een Chinese busmaatschappij is haar voertuigen aan het uitrusten met bakstenen die passagiers in geval van nood kunnen gebruiken om de ramen kapot te slaan. De bakstenen, fel geel geverfd en met in rood de tekst "Te gebruiken in geval van nood" op beide kanten geschilderd, worden geplaatst onder de stoel van de chauffeur en onder stoelen achterin.

"Ze zijn voor passagiers goed te zien en te gebruiken als een of ander noodgeval het nodig maakt de ramen met geweld te openen," zei een woordvoerder van de Harbin Openbaar vervoer Maatschappij.

De maatschappij stopt met het installeren van veiligheidshamers in bussen, omdat er daar te veel van gestolen werden. "We denken niet dat er ook maar iemand enige reden zal zien bakstenen te jatten," voegde de woordvoerder er nog aan toe. De bakstenen zijn nu 'geïnstalleerd' op diverse buslijnen in een proefprogramma in Harbin, hoofdstad van de provincie Heilongjiang, meldde het NorthEast Network. De maatschappij zegt wel van plan te zijn uiteindelijk de bakstenen toe te passen in alle 700 bussen als de reacties van de passagiers positief blijken te zijn.  Nieuwsbron: www.raarmaarwaar.nl

23:13 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.