14-08-09

kusttram

De Lijn wil nieuwe kusttrams en uitgebreider traject

De directie van De Lijn West-Vlaanderen heeft aan Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) nieuwe tramstellen voor de Kusttram gevraagd en een uitbreiding van het traject.

"Praktijkproblemen dienstroosters aanpakken"
De minister bracht vandaag een bezoek aan de Kusttram en kwam daarbij terug op het doorverkopen van shiften bij De Lijn, een praktijk die eerder deze week voor ophef zorgde. "Ik heb hier ook vernomen dat een dienstrooster maken voor de bussen en trams niet eenvoudig is", zei Crevits. "Theoretisch zit de dienstregeling goed in elkaar. De problemen die ontstaan in de praktijk moeten worden aangepakt."

Succes Kusttram bestendigen
Tijdens een reis met de Kusttram lette de minister vooral op de veiligheid en het comfort. "De tramstellen van de Kusttram zullen in 2010 dertig jaar oud zijn. Door goed onderhoud en tussentijdse investeringen zien ze er nog goed uit. Maar ze hebben ook gebreken. De tramstellen zijn maar beperkt toegankelijk voor mensen met een kinderwagen of rolstoelgebruikers. Ook het op- en afstappen voor ouderen kan beter."

De Lijn vraagt daarom nieuwe tramstellen voor de Kusttram, iets waar de minister wel oren naar heeft. "Samen met uitbreidingen van het bestaande traject zou dit het succes van de Kusttram kunnen bestendigen", luidt het.

Veiligheid
Met de vertegenwoordigers van Wegen en Verkeer bekeek de minister voor Openbare Werken hoe de kruispunten waar de Kusttram passeert veiliger kunnen worden gemaakt. "We moeten blijven zoeken naar de efficiëntste en veiligste indeling van kruispunten en andere gevaarlijke punten op het traject", besluit Crevits. (belga/tw)
13/08/09 18u13

13:29 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.