09-07-09

vanhool milow brandt uit....

Milow ontsnapt aan dood


Onderweg naar optreden in Duitsland vliegt nachtbus in brand

LEUVEN - Dankzij zijn alerte chauffeur is de Vlaamse singer-songwriter Milow aan de dood ontsnapt toen zijn tourbus in brand vloog. 'Iedereen kon op tijd de bus verlaten die na enkele minuten helemaal in brand stond.'

Milow is hot in Duitsland. Zo hot dat de tourbus van singer-songwriter Jonathan Vandenbroeck alias Milow zondagnacht vuur vatte. Met zijn crew , alles samen dertien personen, was hij onderweg naar een optreden in Stuttgart. Om twintig voor zes liep het fout ter hoogte van Koblenz, op zo'n 300 kilometer van Stuttgart. De motor van de Pim Smit-tourbus vloog in brand terwijl iedereen nog lag te slapen. Een rampscenario, waar Milow vandaag cool kan op terugkijken.

'De Nederlandse buschauffeur zag het vuur in zijn achteruitkijkspiegel en heeft de bus nog net op tijd van de autostrade kunnen rijden', laat Milow vanuit Duitsland weten. 'De bus kon stoppen op de berm van een afrit. Omdat het nacht was, lag iedereen te slapen in de bunks ( rustruimtes in een tourbus, nvdr. ). Iedereen kon gelukkig op tijd de bus verlaten die na enkele minuten helemaal in brand stond. De gigantische rookpluim was kilometers ver te zien. Iedereen is ongedeerd, al werd de chauffeur naar het ziekenhuis gebracht met lichte ademhalingsproblemen. Hij werd daar ter observatie een nacht gehouden.' De bus brandde helemaal uit.

Het goede nieuws? Het concert van maandagavond - in het voorprogramma van Jason Mraz - is kunnen doorgaan. Zij het in iets andere vorm. Omdat de volledige crew en de (grotendeels onaangetaste) instrumenten niet op tijd in Stuttgart geraakten, speelde Milow in duobezetting een akoestische sessie.

Voor Milow is het voorval op de Duitse A61 niet zijn eerste confrontatie met het noodlot. In februari werd het hem al eens heel warm in IJsland, toen een - ook al - gehuurde auto werd gegrepen door een sneeuwstorm, waardoor de terreinwagen over de kop ging. Net als nu werd ook toen niemand zwaargewond.

Milow reist momenteel door onze buurlanden om het succes van zijn hitsingle Ayo technology te bestendigen. Vrijdag speelt de 27-jarige Leuvenaar op het iTunes-festival in Londen, op 9 augustus is er weer een eerste Vlaams concert. Dan staat Milow op het folkfestival in Dranouter.
foto 6 van 6

18:00 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.