22-05-09

tram in mechelen?

SP.A ijvert voor stadstram
Symbolisch met de paardentram door Mechels centrum

MECHELEN - Enkele kopstukken van SP.A zijn met een paardentram door Mechelen getrokken. De paardentram symboliseert de stadstram die SP.A zo graag door de stad wil zien rijden.

'De Vlaamse regering heeft haar akkoord gegeven voor een lightrail met traject tussen Antwerpen, Hemiksem, Schelle, Niel en Boom, Willebroek, Hombeek en tot in Mechelen' zegt SP.A-voorzitster Caroline Gennez. 'De logische volgende stap is dat onze stadstram op dat traject aansluit.'

De paardentram volgde het traject door het centrum, maar er liggen drie opties op tafel. Een traject dat Mechelen Zuid via het westen met Mechelen-Noord verbindt, eentje dat via de oostkant gaat en één dwars door het centrum. Gennez is zelf voorstander van het traject door het centrum. 'We zouden opteren voor een tram zonder bovenleiding, zodat het historisch uitzicht van de stad niet verstoord wordt door draden en kabels', zegt ze.

Op verschillende plaatsen in de stad hield de paardentram halt en kregen de Mechelaars de kans hun voorkeur over het traject uit te spreken. Gennez benadrukt dat de komst van de tram ook economische voordelen zal hebben. 'We zullen veel arbeiders nodig hebben voor de aanleg ervan en nadien zullen de industrieterreinen beter bereikbaar zijn voor mensen die op het openbaar vervoer afgestemd zijn', besluit ze. (kvm)

13:54 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.