22-05-09

nieuwe trams voor antwerpen

21 nieuwe trams voor verlengde lijn 8 tussen Eksterlaar en Silsburg
Openbaar vervoer

ANTWERPEN/DEURNE - Tramlijn 8 werd tussen Eksterlaar en Silsburg 1,7 kilometer langer, waardoor de bewoners van Deurne-Zuid nu pijlsnel en rechtstreeks naar Berchemstation, de Groenplaats en het Zuid kunnen snorren. Vlaanderen besliste gisteren 200miljoen in het Antwerpse openbaar vervoer te injecteren, onder meer in de versnelde aankoop van 21nieuwe Hermelijntrams.

Zonder kleerscheuren - of hier beter blikschade - reed Vlaams minister Kathleen Van Brempt (SP.A) als aspirant-wattman achter het stuur van tram 8 het verlengde tracé tussen de begraafplaats Silsburg en het trammuseum aan de Diksmuidelaan in.

'Sommige passagiers keken raar op toen ze me achter het stuur zagen zitten, maar zijn wel één voor één enthousiast over deze nieuwe tramverbinding. Door deze vrije tram- en busbaan op de Dascottelei ben je in een kwartiertje van Silsburg naar Berchemstation', zei ze achteraf. Niet minder dan 24.000buurtbewoners van deze lijn kregen een probeerpas om dit nieuwe stukje tram gratis uit te testen.

Naast tram 8 kunnen ook de bussen 19, de ambulances van het Middelaresziekenhuis en de brandweerwagens van de Waterbaan gebruik maken van deze nieuwe vrije tram- en busbaan. Binnen zes jaar wordt het trouwens mogelijk van Deurne-Zuid naar Deurne-Noord, via de rotonde van Wommelgem en verder naar Wijnegem te trammen over nieuwe sporen van de Ruggeveldlaan en de Florent Pauwelslei.

De Vlaamse regering besliste gisteren trouwens om 200miljoen euro vrij te maken voor Brabo 2, de tramprojecten binnen het Masterplan. Het gaat om enkele tramlijnen naar het Eilandje, tramsporen over de Noorderleien, het Operaplein en een nieuwe lijn tot Ekeren. Daarnaast kan De Lijn met dit geld ook 21nieuwe trams kopen. (krg)

13:56 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.