22-05-09

mivb koopt....

Van Hool bouwt 189 bussen voor MIVB

BRUSSEL - Busbouwer Van Hool uit Koningshooikt mag 189 bussen bouwen voor de vervoersmaatschappij MIVB. Voor de MIVB is het de grootste bestelling ooit.De nieuwe bestelling is goed nieuws voor Van Hool. Een deel van de tijdelijk werklozen (nu 30 procent) zal stelselmatig opnieuw worden ingeschakeld.

Woordvoerder Yves Goffin van Van Hool noemt het order een opsteker in slechte tijden. 'Sinds eind vorig jaar is 30procent van onze arbeiders tijdelijk werkloos. Deze bestelling betekent dat een duizendtal mensen weer aan de slag kan.'

De arbeiders zullen niet allemaal tegelijk worden opgeroepen. Alles zal geleidelijk gebeuren, omdat er bijvoorbeeld eerst onderdelen moeten worden gemaakt voor er kan worden begonnen met de assemblage.

De MIVB bestelde, gespreid over 2006 en 2007, al eens 127 bussen van hetzelfde type (A330) bij het Lierse bedrijf. De levering van de nieuwe bussen begint in november 2009 en loopt tot maart 2011. Kenmerkend voor zo'n voertuig is dat de motor links achteraan zit, waardoor er binnenin de bus aan de rechterkant een zithoek kan worden gemaakt.

'De bussen worden aangedreven door een MAN-motor, die al milieuvriendelijker is dan de Euro5 emissienorm die in oktober van kracht wordt', zegt An Van hamme, woordvoerster van de MIVB.

'Voor de MIVB is het de grootste bestelling van bussen ooit. Volgens Van hamme zullen de 189 bussen even veel oude exemplaren vervangen. Nu heeft de Brusselse vervoersmaatschappij 565 bussen. Een prijskaartje voor het order werd niet bekendgemaakt. (bdp, lvl)

13:36 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.