22-05-09

einde ruzie tec-vanhool

SRWT en Van Hool begraven strijdbijl na zestien jaar

De bestuurders van de Waalse regionale transportmaatschappij (Société régionale wallonne du transport, SRWT) hebben gisteren een voorstel van akkoord goedgekeurd dat de weg openzet voor een oplossing van het conflict met de Vlaamse busbouwer Van Hool, dat al zestien jaar aansleept. Dat schrijft La Libre Belgique.

Volgens het voorliggende akkoord betaalt SRWT, de overkoepelende vennootschap van de vijf TEC-afdelingen, Van Hool 6,2 miljoen euro om alle nog openstaande rekeningen te vereffenen. Van Hool zelf vroeg tussen de 16 en 18 miljoen euro voor verschillende vormen van schadevergoeding (studiekosten, morele schadevergoeding, verlies van voordeel...) en bijkomende interesten.

Het conflict tussen Van Hool en SRWT gaat terug tot 1993. De transportmaatschappij besliste toen een bestelling van in totaal 311 bussen te plaatsen bij de firma EMI, ter waarde van (omgerekend) meer dan 52 miljoen euro. Van Hool beweerde echter dat de toewijzing van het contract niet volgens het boekje verlopen was. In 1996 al oordeelde het Europees hof van justitie dat de toewijzing inderdaad in strijd was met de Europese concurrentieregels. (belga/adv)

14:01 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.