22-05-09

busoorlog!

LDD en Respect in de clinch om dubbeldeksbussen
Verkiezingskoorts

De bus van Walter Govaert en Respect. fow

WETTEREN - Lijst Dedecker trok gisteren op campagne in Wetteren. Met een knalrode dubbeldeksbus. En laat dat nu net het handelsmerk zijn van Respect, de groep rond Walter Govaert.

Wat voorafging: Respect, een plaatselijke partij in Wetteren, met Walter Govaert als sterke man, haakte ruim twee jaar geleden zijn wagonnetje vast aan Lijst Dedecker (LDD). Het leek goed te gaan, tot er discussie ontstaat over de lijstvorming in Oost-Vlaanderen. De groep rond Govaert vindt dat hun kopman een prominente plaats moet krijgen. Maar die komt er niet. Govaert beslist dan maar om met Respect naar de kiezer te trekken. Zijn rode dubbeldekker - al jarenlang het handelsmerk van Govaert - krijgt direct weer een prominente plaats in het Wetterse straatbeeld.

Alleen: sedert gisteren is er concurrentie. LDD trok op pad, met - inderdaad - jawel, een rode dubbeldeksbus. Een campagne, met een bus als oorlogswapen? 'Nee', zegt Ann Van Den Driessche uit Eeklo, kandidate bij LDD. 'De bus is zeker niet van stal gehaald om die man (Walter Govaert, nvdr) een loer te draaien. Ik gebruik die bus al sedert 1995 voor campagnes van VLD. Maar ik ben overgestapt, van blauw naar echt blauw. Trouwens, we rijden met onze bus door heel Oost-Vlaanderen.'

Dat Respect uit LDD stapte, is - achteraf gezien - niet zo erg, vinden de Oost-Vlaamse kandidaten. 'Ze stelden te veel eisen, dat vonden we niet kunnen. Maar een gemiste kans, nee, dat niet', zegt Patricia De Waele. Toch moest de bus echt wel halt houden in Wetteren, vonden ze bij LDD: 'Boudewijn Bouckaert, onze lijsttrekker is van Wetteren. Daarom.'

De bus van Govaert en Respect staat intussen wat verderop in de gemeente. 'Ja', zegt woordvoerder Peter-Jan Van der Gucht, 'we hebben gehoord dat LDD nu ook zo'n bus heeft. Rijden ze er nu mee door Wetteren? Ach, geen probleem. Iedereen is vrij om zijn geld te besteden aan wat hij het beste vindt. Maar eerlijk: het getuigt toch echt niet van bijster veel originaliteit.' (fow)

13:51 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.