28-04-09

delijn(2)

Open Vld vraagt evaluatie voor De Lijn extra geld krijgt

Voor er beslist wordt over een mogelijke verhoging van het investeringsbudget, moet het beleid en de werking van De Lijn geëvalueerd worden.

Dat zegt Annick De Ridder, Vlaams parlementslid voor Open Vld, in een reactie op de "Mobiliteitsvisie 2020" die De Lijn vandaag heeft gelanceerd.

Meer geld, onduidelijke resultaten
De Ridder wijst erop dat het budget van De Lijn de afgelopen tien jaar bijna is verdrievoudigd. "Toch kan niemand met zekerheid zeggen hoeveel reizigers De Lijn vandaag de dag vervoert en blijft de modal shift van autovervoer naar openbaar vervoer over dezelfde periode zeer gering", aldus de Open Vld-politica.

Net als CD&V
Net als CD&V-parlementslid Johan Sauwens wil De Ridder de resultaten van de aangekondigde evaluatie en internationale benchmarking afwachten vooraleer nieuwe beslissingen te nemen rond investeringen.

Rendabel
"Bijkomende tram- en buslijnen zijn enkel maatschappelijk rendabel indien ze ook intensief gebruikt worden", aldus De Ridder. Volgens haar is er binnen het huidige aanbod van De Lijn ook "nog heel wat ruimte voor rationalisering en verbetering van efficiëntie".

De Ridder heeft ook vragen bij het financiële kostenplaatje van het plan. "Het kan niet de bedoeling zijn dat dit volledig op de rug van de Vlaamse belastingbetaler afgewenteld wordt."
(belga/edp)

16:24 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.