14-04-09

wééral aanpassingen van mivb-tramnet??

MIVB wil tramlijn 4 splitsen
Tram 3
Tram 3 krijgt zijn terminus in station Albert
© tvb

Video

  • Bral verzet zich tegen de splitsing van tramlijn 4

Brussel - De MIVB heeft plannen om tramlijn 4 ter hoogte van station Albert op te splitsen. Tram 4 verbindt nu Ukkel met het noorden van de stad langs het centrum. De bewoners- en gebruikersverenigingen nemen het niet dat ze in de toekomst zouden moeten overstappen.

Sinds het nieuwe tramnet hebben tram 23 en 24 hun eindpunt aan Vanderkindere in Ukkel. Overstappen op tram 3 of 4 richting centrum is hier niet evident. Tegen 2011 zal daarom de station Albert even verderop omgebouwd worden.

Woordvoerster An Van Hamme van de MIVB legt het zo uit. "Omdat we destijds geen vergunning hadden gekregen voor een derde spoor op lijn 3, heeft de regering beslist om die lijn 3 te beperken tot het station Albert. Dat moet verbouwd worden zodat het bruikbaar is op twee niveaus. Op het onderste niveau komt de terminus van lijn 3, en op het bovenste zullen lijn 23 en 24 komen. Daardoor is er geen plaats meer voor lijn 4."

Dat betekent dat tram 4 de rechtstreekse verbinding tussen Stalle in het zuiden en Esplanade in het noorden verliest. Wijkcomités uit Ukkel en gebruikersverenigingen verzetten zich daartegen.

"De MIVB onderschat de overstaptijd," vindt Ben Bellekens van Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral). "De commerciële snelheid van de MIVB stijgt wel, maar de commerciële snelheid van de reizigers gaat er op achteruit.

© tvbrussel

23:49 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.