14-04-09

surfplanken

Surfplanken mogen op de bus

"Surfers mogen met hun plank op de bus zolang er plaats is en ze geen andere reizigers hinderen", zegt woordvoerder Dirk Schockaert van De Lijn West-Vlaanderen. De Lijn kreeg een vraag over de surfplanken van de Knokse surfclub Surfers Paradise. "Die club ligt aan een halte en wil zijn leden aanzetten om zich op duurzame wijze te verplaatsen."

Bagage
"Wij zien er geen probleem in dat een surfer een bord meeneemt op de bus, zolang het niet te druk is op de bus en de plank niet hinderlijk is door zijn omvang en gevaarlijk uitstekende vinnen", zegt Schockaert. "We zien er zelfs een opportuniteit in om meer jonge mensen aan te zetten om het openbaar vervoer te gebruiken. Het blijft echter altijd de chauffeur die de laatste goedkeuring moet geven. Het algemeen principe is dat een surfplank net als een reiskoffer tot de bagage behoort."

Surfers Paradise
De Lijn zal ook onderzoeken om de halte nabij Surfers Paradise te hernoemen. "Nu heet de halte Appelzakstraat. Mogelijk wordt dat vanaf volgend jaar Surfers Paradise. De club is immers een begrip in de gemeente en kan herkenbaarder zijn voor de reizigers", motiveert Schockaert. "De beslissing hierover moet nog vallen. Het is immers niet de bedoeling dat elke sportclub of elk hotel straks zijn eigen haltenaam zal krijgen." (belga/gb)

23:17 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.