14-04-09

ruzie tussen mivb en gemeente vorst

Gemeente Vorst weigert nog samen te werken met MIVB
Jupiter
Vorst weigert het project rond het derde tramspoor aan de Jupiterlaan te onderzoeken.
© tvb

Video

  • Magda De Galan: 'De maat is vol'

Vorst - De gemeente Vorst weigert nog samen te werken met de MIVB voor werkzaamheden die de vervoersmaatschappij in de gemeente plant. Vorst voelt zich namelijk onheus behandeld sinds het nieuwe tramnet vorig jaar werd ingevoerd.

De MIVB plant aan de Jupiterlaan een derde tramspoor voor een nieuwe eindhalte van tram 3. De gemeente Vorst heeft de aanvraag voor de werkzaamheden ontvangen, maar weigert het project te onderzoeken. "Morgen hebben we een onderhoud met iemand van de MIVB, maar wij geven geen vergunning op het terrein van Vorst als hier geen mouw aan gepast wordt," klinkt het vastbesloten bij Magda De Galan (PS), burgemeester van Vorst.

Sinds het nieuwe tramnet van vorig jaar heeft Vorst geen rechtstreekse verbinding met het centrum meer. Die verandering is nog niet verteerd. "Wij moeten nu afstappen aan Lemonnier, wat toch een gevaarlijk station is," legt De Galan uit. "De trams die wij moeten gebruiken zijn verouderd, traag en er komt er maar één om de twintig minuten tijdens de spitsuren."

In 2007 kreeg Vorst nog de Gouden Tram, een prijs die geschonken wordt aan Brusselse instanties die zich inspannen voor een efficiënter MIVB-netwerk. Vorst kreeg de prijs omdat de gemeente zich inzet voor het openbaar vervoer. Het wordt nu tijd dat we daar iets voor terugkrijgen, klinkt het.

"De mensen moeten in het gemeentehuis geraken, gaan werken, naar de stad gaan... Iedereen klaagt," aldus de burgemeester. "Bovendien komt iedereen eerst met zijn klachten naar de gemeente. We dachten dat we, door een goede samenwerking en door de Gouden Tram, toch iets van de MIVB konden verwachten. Maar we krijgen alleen de lasten. We voelen ons genegeerd."

Het gemeentebestuur van Vorst heeft nu een klachtenbrief naar de MIVB gestuurd. De vervoersmaatschappij wil voorlopig nog niet reageren omdat ze de brief nog niet ontvangen hebben.

"Wij hebben al alles geprobeerd," dixit De Galan. "Maar een schepencollege kan toch niet op de sporen van de tram gaan liggen? Hoe dan ook: de maat is vol."

© tvbrussel

23:56 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.