14-04-09

jaja,en na de verkiezingen horen we hier weer niks meer van wegens de besparingen die eraan komen!

Premier steunt investering Brusselse metro

Als we willen streven naar een duurzame mobiliteit in Brussel, dan zullen we niet kunnen besparen in investeringen in de metro. Dat verklaarde premier Herman Van Rompuy (CD&V) naar aanleiding van het colloquium van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Dat vindt plaats aan de vooravond van de inhuldiging van het herziene metronetwerk in onze hoofdstad.

Investeren is enige optie
De premier wees erop dat in Brussel, net als in andere grote en middelgrote steden, steeds meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer. Om die stroom aan nieuwe reizigers aan te kunnen, moet de transportcapaciteit drastisch gedopeerd worden.

"De enige optie is investeren in de metro: de bouw van nieuwe lijnen, de automatisering van bestaande lijnen met als doel de frequentie te kunnen verhogen", zei de premier.

Motor economie
Volgens Van Rompuy is de metro van cruciaal belang voor de economische ontwikkeling van de stad. En naast zijn sociale impact, is het met voorsprong het meest voordelig collectief transportmiddel.

De exploitatiekost per reiziger ligt een pak lager dan dat voor de bus en de tram. "Een autoriteit die er in investeert, toont spaarzaamheid in haar uitgaven", aldus nog de premier. (belga/edp)
01/04/09 21u09

23:25 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.