14-04-09

brand bij vanhool

Brand bij busfabrikant Van Hool

Nieuwstip: Bertie Willemsen | Bron: De Tijd

Bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt is vrijdag 10 april brand uitgebroken in een hangar waar reparaties aan bussen worden uitgevoerd. Er vielen geen gewonden, maar er is wel materiële schade.

Het vuur ontstond tijdens laswerken aan een bus van De Lijn. Een steekvlam sloeg over op de rest van de hal, waar tien arbeiders aanwezig waren. Die probeerden eerst zelf de brand te blussen, maar toen dat niet lukte, werd de interne bedrijfsbrandweer ingeschakeld. Zij kreeg de vlammen snel onder controle, bijgestaan door het brandweerkorps van Lier.  Er was heel wat rookontwikkeling, maar de rook is intussen verdwenen. De arbeiders werden geëvacueerd, maar liepen geen verwondingen op.

Volgens de personeelsverantwoordelijke van Van Hool bleef de impact redelijk beperkt. De productie werd niet stilgelegd tijdens het incident en het bedrijf beschikt over verschillende vergelijkbare loodsen waar dezelfde reparaties uitgevoerd kunnen worden. 

De grootte van de schade moet nog opgemeten worden, maar die zou redelijk beperkt zijn. Zes te herstellen bussen werden beschadigd en aan de hangar zelf zullen ook reparaties uitgevoerd moeten worden.

23:41 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.