28-02-09

egon allgauer rijdt in 2009 europees én braziliaans kampioenschap truckracing

Le pilote Autrichien Egon Allgauer participera cette année au Championnat Formula Truck Brésilien.

Ce projet monté conjointement avec une équipe locale a donné naissance au premier MAN TGS de course au Brésil. Dans ce championnat les principales différences sont que les camions pèsent environ une tonne de moins qu'en europe, sont 60cm moins hauts, un peu moins puissants ; mais non limités en vitesse maxi ce qui leur permet d'atteindre jusqu'à 230km/h en fonction des circuits.

Le championnat Brésilien était principalement composé de Volkswagen, Ford, Mercedes, Volvo et Scania. Il restait une place pour MAN qui s'y engage donc.

Place aux photos :En Europe, Egon Allgauer a confirmé qu'il participera au championnat FIA 2009 en tant que pilote et un second camion sera engagé par le Truck Race Team Allgauer. Comme par le passé, le 3ème MAN TG de l'équipe sera confié à des pilotes VIP lors de quelques courses (à l'image de Hans Stuck, ou le prince Léopold Von Bayern les années précédentes).
Pour rappel, Egon Allgauer avait été champion d'Europe en 2002 après de nombreux duels en piste avec Lutz Bernau et Noel Crozier (entre autres). Il au aussi été vice champion d'Europe en 2001, 2003 et 2005. Il termine la saison 2008 en 10ème position avec 97points marqués et une 4ème place comme meilleur résultat.


Pour le moment, Egon est confronté à deux courses le même week-end (Le Mans en championnat FIA et Argentinen en Formula Truck) ; mais il devrait participer à toutes les autres courses.

02:37 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

te duur?

"Gratis bussen Hasselt zijn veel te duur"

HLN update   Vlaams CD&V-parlementslid Johan Sauwens vraagt dat minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (sp.a) een grondige, wetenschappelijke studie laat uitvoeren naar de effecten van het experiment van het gratis busvervoer in Hasselt. De kostprijs van het experiment is in tien jaar bijna verviervoudigd, terwijl er nooit grondig onderzoek werd uitgevoerd naar de effecten van de ingreep op het vervoersgedrag van de inwoners en bezoekers van de stad, luidt het.

Bijna viermaal duurder
De kosten van het gratis openbaar vervoer in Hasselt zijn voor de openbare vervoersmaatschappij De Lijn gestegen van 967.000 euro in 1997 naar 3.453.000 euro in 2007. Dat is bijna een verviervoudiging. Volgens Sauwens draagt iedere Vlaming jaarlijks een halve euro bij voor het gratis busvervoer. "Daar komen nog diverse bedragen van de stad Hasselt bij, in totaal goed voor anderhalf miljoen euro extra subsidies of zo'n 21 euro per Hasselaar. Het totale kostenplaatje loopt zo op tot bijna vijf miljoen euro per jaar."

Beperkt gebruik
Uit de Stadsmonitor uit 2006 blijkt dat in Hasselt slechts 9,3 procent van de inwoners gebruikt maakt van het openbaar vervoer voor het woon-werkverkeer. Daarmee scoort het gratis openbaar vervoer in Hasselt lager dan het betalend openbaar vervoer in andere centrumsteden, stelt Sauwens. De CD&V'er haalt ook een studie uit 1998 aan, waaruit blijkt dat het gratis busvervoer slechts een beperkt effect heeft op het autogebruik en dat niet zozeer het tarief, maar wel het verhoogde aanbod doorslaggevende factoren zijn om de bus te nemen.

Van Brempt reageert
"De Vlaamse regering doet voor Hasselt niet meer inspanningen op het vlak van mobiliteit dan voor andere Vlaamse steden", laat het kabinet Van Brempt weten. "De regering heeft de voorbije jaren fors geïnvesteerd in een hoogwaardig en betaalbaar openbaar vervoer voor alle Vlamingen. Het staat alle gemeenten vrij om een systeem in te voeren waarbij een bepaalde bevolkingsgroep - of in het geval van Hasselt alle inwoners - gratis kunnen reizen. Dit is dus een beslissing die door het schepencollege van Hasselt is genomen." Het kabinet wijst er ook op dat het reizigersaantal in Hasselt sinds de invoering van het gratis busvervoer in 1997 meer dan verdertienvoudigd is en dat het project dus wel degelijk vruchten afwerpt. (belga/eb/bf)

02:31 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

vooraan opstappen bij delijn

Ook op kusttram moet je niet vooraan opstappen

In heel Vlaanderen worden reizigers op de bussen van De Lijn vanaf september verplicht om vooraan op te stappen. Dat moet de veiligheid verhogen en het zwartrijden verminderen. Omdat de verplichting niet voor trams geldt, kunnen reizigers van de kusttram dus van alle deuren blijven gebruikmaken.

Het gespreid opstappen is volgens woordvoerder Dirk Schockaert van De Lijn West-Vlaanderen ook noodzakelijk om een vlotte doorstroom van het tramverkeer mogelijk te maken. Op de bussen aan de kust zal wel vooraan moeten worden opgestapt. (belga/eb)

02:29 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

buschauffeur overleden

Bijrijder busongeval Oostenrijk overleden

vr 27/02/09 23:24 - De 60-jarige buschauffeur uit Neeroeteren die vorige zaterdag in Oostenrijk een bekkenbreuk opliep bij het verkeersongeval in de Tauerntunnel is gisteren in Oostenrijk op de operatietafel overleden.

De touringcar uit Bree reed vorige zaterdag achterop een vrachtwagen in. De chauffeur van de bus liep daarbij enkele kneuzingen op.

Haar bijrijder, tevens haar man, raakte gekneld en liep een bekkenbreuk op. De 39 passagiers in de bus bleven ongedeerd.

Het slachtoffer zou eerst woensdag geopereerd worden, maar de ingreep werd uitgesteld naar gisteren. De 60-jarige zou onverwachts overleden zijn. Woensdag wordt zijn lichaam gerepatrieerd.

02:27 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-09

truckrun

Truckrun voor Kika zoekt sponsoren

APELDOORN - Op 25 april aanstaande zal in Apeldoorn de eerste 'Pino de Truckrun' gehouden worden. Deze truckrun ter nagedachtenis van een vrachtwagenchauffeur die kort geleden overleden is aan de gevolgen van kanker zal geheel in het teken staan van de stichting Kika en de Leukemiestichting. Deze chauffeur had op internet de bijnaam 'Pino de Trucker'.

De truckrun wordt georganiseerd door Het Chauffeursforum en Autobaanradio. Tijdens de truckrun zullen kinderen die ziek zijn de dag van hun leven worden bezorgd.

Een truckrun met zieke kinderen vereist een enorme organisatie en daar is geld voor nodig, daarom zijn de organisatoren op zoek naar sponsoren. Bent u geïnterresseerd en draagt u dit initiatief een warm hart toe dan kunt u contact opnemen met Bernadette Dijkkamp: info@autobaanradio.nl of u kunt uw bijdrage direct storten op: 878045635 t.a.v. E. Ellenbroek o.v.v. Truckrun.

Uiteraard bent ook u welkom op 25 april aanstaande in Apeldoorn om de eerste 'Pino de Truckrun' te komen bewonderen.

13:25 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

eindelijk???

Met één kaartje op bus en tram door het hele land
(PhotoNews)

do 26/02/09 08:20 - Vanaf 2012 komt er een gemeenschappelijk ticket voor Vlaamse, Brusselse en Waalse bussen en trams en de trein. De NMBS, De Lijn, de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB en de Waalse TEC hebben daarover een principeakkoord bereikt.

Het eenheidsticket is al jarenlang het onderwerp van onderhandelingen tussen de verschillende openbaarvervoermaatschappijen en de overheid.

(Belga)

"Om het eenheidsticket voor elkaar te krijgen, heb je overeenstemming nodig over de technologie", zegt minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere (CD&V, foto). "Je hebt ook afspraken nodig over wie die technologie gaat bewaken en daar is nu een principeakkoord over bereikt met de vier partijen."

Op de Franstalige radiozender RTL-TVI legde Vanackere uit dat de NMBS een oplossing heeft gevonden om met een bedrijf voor technologiebeheer te werken dat een lichtere structuur aanbiedt dan aanvankelijk gepland was.

Nu het kaartje er komt, zullen mensen zich niet meer hoeven te bekommeren "over welke vervoersmaatschappij nu welk stuk van het traject uitbaat", zegt Vanackere.

13:22 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

onder bus

Man uit Malmedy raakt geklemd onder autobus en overlijdt

Een 53-jarige man uit Malmedy is overleden nadat hij met zijn bovenlichaam geklemd was geraakt onder een autobus, zo werd vernomen van de politie uit Stavelot-Malmedy.

De werknemer van de busreismaatschappij Feyen in Malmedy had de bus vanochtend op een krik gezet, waarschijnlijk om een wiel te vervangen. Om een nog onbekende reden viel de bus neer terwijl de man zich gedeeltelijk onder het voertuig bevond.

Er kwam vrij snel hulp opdagen, maar dat mocht niet baten. Het slachtoffer was te ernstig gewond en overleed ter plaatse. (belga/adv)

13:21 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende