23-01-09

arafatsjaaltje bij de lijn!

Chauffeur met arafatsjaal van bus gehaald

Op de Antwerpse Rooseveltplaats haalden controleurs van De Lijn een allochtone chauffeur uit zijn bus. De man werd voor de tweede keer in twee weken tijd betrapt met een Arafatsjaal om de hals. De reizigers moesten zelfs overstappen op een andere bus. Uiterlijke kenmerken, op vakbondsinsignes na, zijn niet toegestaan voor de chauffeurs. (belga/vsv)

 

En de reaktie van minister anciaux....

 

Anciaux: "Elke Vlaming zou arafatsjaal moeten dragen"

"Vandaag zou elke rechtgeaarde Vlaming, elk rechtgeaard mens, een arafatsjaal moeten dragen. Uit solidariteit met elke onderdrukte, uit verbondenheid met iedereen die in gevaar is, voor diegenen die elke dag hun leven riskeren". Dat schrijft Vlaams minister Bert Anciaux op zijn site naar aanleiding van het feit dat De Lijn recent een chauffeur verbood de sjaal nog langer te dragen op straf van ontslag.

De arafatsjaal was volgens Anciaux nooit een agressief of negatief symbool. Door het te verbieden wordt elke drager ten onrechte als potentiële agressieveling gestigmatiseerd. Hij koestert evengoed het Joodse keppeltje.

"Elk symbool dat met warmte en liefde wordt gedragen, is de moeite waard getoond te worden. Niemand hoeft bang te zijn zijn identiteit te uiten. Voor mij zijn die symbolen waardevol. Vol diepgang en idealen. Getuigenissen van inzet en droom. Symbool voor strijd tegen onrecht, symbool voor respect voor eigenheid en verscheidenheid", aldus Anciaux. (belga/lpb)

14:40 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-01-09

vip-vanhool!

'The ABC Experience VIP Movie'

BAARLE NASSAU: Deze week hebben we stukje bij beetje meer laten zien van de nieuwe Video VIP Coach van ABC Specials.  Maar nu hebben we dan toch een geweldige uitsmijter: 'The Movie'.......

Hoewel de 'echte' beleving nog 100 keer beter is geeft dit filmpje toch wel een hele lmooie indruk van wat zich binnen in deze touringcar allemaal voltrekt. Met dank aan Edwin Leuris van ABC Tours en de cameraman die voor de voor het opnemen van alle scenes toch wel minstens 50 keer voor & achteruit door de bus moest rennen. 

TIP: Als je een snelle verbinding hebt kun je het beste met de onderstaande link rechtstreeks naar You Tube gaan en rechts onder het schermpje op 'bekijken op hoge kwaliteit' klikken, dan het scherm naar full size vergroten en het geluid helemaal op 10 zetten.  Want bij ABC Specials is namelijk het motto al jarenlang: 'Let us entertain you'

Klik op: http://www.youtube.com/watch?v=MN6QW8Yz9pg

Happy New Year met echt busvuurwerk !

DEVENTER: Met het eerste echte 'busvuurwerk' ter wereld willen we iedereen gelukkig nieuwjaar toewensen, proost op geluk en gezondheid voor 2009 !  Zoals beloofd laten we jullie nog iets bijzonders zien.....

In bovenstaand filmpje laten we jullie zien hoe 'The Experience VIP Theatre' vuurkegels van meerdere meters hoog vanaf het dak van de touringcar kan stoten.   Zeer toepasselijk voor Oud en Nieuw !  Hieronder beelden van de aankomst van The Experience in Seefeld, zet het geluid maar vast wat zachter want het ging daar flink tekeer....


 

En een soort fanclub van Apple Computers maakte hierboven een filmpje over de meer technische achtergrond van deze touringcar, wel erg leuk want het geeft al een aardige indruk van wat deze kan.  Maar volgende week hebben we de premiere van een film die is gemaakt van het interieur en alles wat er te zien en te horen is in deze touringcar.

'The Experience VIP Theatre'

BAARLE NASSAU: Zoals beloofd tonen we jullie vandaag voor het eerst foto's van misschien wel de meest speciale VIP-Coach ter wereld ooit gemaakt.  Met een unieke rondom vidiwall projectietunnel waarbij de reiziger temidden van de videoprojecties zelf deel lijkt uit te maken van geprojecteerde beelden, films muziek en animaties.......De passagiers nemen plaats in luxueuze lederen fauteuils welke zijn opgesteld in een enorme limousine lounge lederen rondzit met tafeltjes.
 

Voor onze complete fotoreportage met meer dan 160 foto's van exterieur en alle mogelijke kleuren en beelden uit het interieur klik hier>

Deze touringcar van ABC tours uit Baarle Nassau is de opvolger van 'The Reference VIP Lounge' en is werkelijk voorzien van alle denkbare en ondenkbare opties welke tot nu toe als onmogelijk gehouden werden, toch zeker in een rijdend voertuig.  Deze Multimediale VIP-Coach met rondom vidiwall processing is een ongekend hoogstandje van de modernste multimedia en projectietechnieken samengebracht door het ingenieursteam van ABC-Specials, van Hool, 3D Event, RSL Audio, Production Partners, Sound & Light import, Catalyst, Apple Macintoch, Road Hog en Victron Energy.De gehele touringcar is voorzien van indirecte 32 bit videoprocessor aangestuurde multicolour verlichtingstechnologie. In totaal zijn er meer 4500 DMX adressen actief voor de totale widiwall showaansturing! Het samenbrengen van al deze technieken geeft ongekende mogelijkheden voor het geven van presentaties en introducties, de bruikbaarheid op beursstands, het weergeven van thema’s en sfeerimpressies, muziek, films en shows. De werkelijk onbegrensde mogelijkheden van deze VIP-Coach overtreffen alle verwachtingen!

Onderstaande een overzicht van een aantal in de bus aanwezige video animaties. De gemiddelde duur van elke show is 30 minuten.

70’s Skihut
80’s House
90’s Karaoke
Wedding Las Vegas
Casino Moulin Rouge
Caribbean Standfeest
Extreme Sports Natuur geweld
Onderwater wereld Cirque du Soleil
Jungle Indiana Jones
Rock&Roll

Ook kunnen de video en 3D designers product of interesse maatwerk shows, animaties, reclameboodschappen en product of naam introducties aanmaken.Om alle functionaliteiten en special effects met “The Experience VIP-Theatre" mogelijk te maken is onderstaand een greep weergegeven van de in harmonie werkende hardware welke hier allemaal voor nodig is:
diepvries, enorme koelkasten, oven, magnetron, luxe Espresso automaat, wijnkoeler, non-drip dispensers, 2 multicolour laserunits, vlammenwerpers, 20 RGB / DMX Ledbar's, 25 mtr. RGB ledslang, 4000 Watt PA buiteninstallatie, 4000 Watt PA binneninstallatie, 8 12" subwoofers, 4 15" subwoofers, 2 18" subwoofers, 4 x DVD speler, 6 Rookmachines, , digitaal TV, wireless internet access point, Pioneer CDJ-1000 / professional DJ-Functie, karaokespelers, professionele Shure Beta draadloze spraak- en zangmicrofoons, draadloos headset, draadloze instrumentmicrofoon, digitale autom. omroepinstallatie, Boze pro. sound processor, Lexicon effect processor, Road Hog show processor, Road Hog DMX Widgets, DMX Swichpack, ELC DMX/LAN Node, 50 poorts gigabit switch, 4 ultrafast Hazebase rookgeneratoren, Victron A/V processor, Phoenix multicontroller, Phoenix battery monitor, voertuigvolgsysteem, 2 navigatiesystemen, generator, omvormers, slaapcabine, garderobekast, webasto, retarder, cruise control, 2,5 KM bekabeling, 220v laptopaansluitinging, 3 220 volt groepenkasten met 38, relaisgestuurde groep- en aardlekschakelautomaten, 3000 Watt geforceerde apparatenkoeling enz. enz.


 

14:20 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

nieuwe plaxton

14:13 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jan de rooy wint africa race

Jan de Rooy winnaar van eerste Africa Race
Foto: Team De Rooy   
De Sonse Transportondernemer wint ook de laatste etappe. De jarige Hans Bekx wordt 2e algemeen op slecht 2'06". Jan en Hans zijn ontzettend blij met de overwinning van de eerste Africa Race.

Jan de Rooy heeft het vrachtwagenklassement van de eerste Africa Race gewonnen, met vlak op zijn hielen teamgenoot Hans Bekx. Een rally die het vooral moest hebben van de uitdagende natuur en veel minder van de concurrentie van de gevestigde toppers in het truck rijden. Het Team de Rooy is in de eerste plaats naar Afrika afgereisd om Hubert Auriol, de bedenker van deze nieuwe rally de kans te geven van start te gaan, zoals ook Jean Louis Schlesser, tweevoudig DAKAR winnaar en Juan Manuel Peliccer, een ervaren off-road motorrijder uit Spanje dat deden. Bovendien had een andere coryfee uit de DAKAR geschiedenis René Metge zich aan de organisatie verbonden. Een man die geliefd is in de rallywereld. Vraag dat maar eens aan de deelnemers van de Transoriëntale rally. Ze zijn allemaal vol lof over hem. Natuurlijk bleef het aantal deelnemers onder de verwachting. De late opstart van het evenement en de niet voorziene financiële crisis die de laatste maanden intrad, hielpen Auriol niet echt om een groot deelnemersveld op de been te krijgen.
“Dat wisten we voordat we eraan begonnen”, vertelt Jan de Rooy na de aankomst bij het Lac Rose nabij de Senegalese hoofdstad. “De etappes waren fantastisch, ook al vloek je natuurlijk onderweg nog wel eens als het even tegenzit. Bovendien zijn we nog wel eens verkeerd gereden en dat doe je toch echt zelf. De moeilijkheidsgraad van deze nieuwe rally is zeker niet minder dan de DAKAR rallies in het verleden. Ik ben dan ook ontzettend blij met mijn eerste plaats, die ik natuurlijk ook opdraag aan mijn team en met name aan Hans Bekx die mij geholpen heeft als dat nodig was. Niet dat dit vaak het geval was, maar toch”, glundert een duidelijk verheugde De Rooy. “Bovendien wil ik er nog aan toevoegen dat de Hongaar Miklos Kovacs ons het vuur na aan de schenen heeft gelegd. Hij is een man om in de toekomst rekening mee te houden”, aldus De Rooy over de man die eveneens transportondernemer is. “Vanavond gaan we met zijn alle aan het strand eten en natuurlijk een stevig biertje drinken op Hans zijn 53ste verjaardag en op onze overwinning”, besluit een ontspannen De Rooy, aan wie de ontberingen van de laatste dagen al bijna niet meer te zien zijn. Een stevige douche in het hotel zal de rest doen.

Jan de Rooy wint dus de laatste etappe, zoals altijd een showpiece langs het Senegalese strand. Hij legt de laatste tijdrit af in 42.58 min., Vismara 0.01 sec., de Italiaan wordt dus nipt geklopt, Hans Bekx heeft 2.06 min. meer nodig, Kovacs 6.31 min.
In het Algemeen klassement eindigt De Rooy dus als eerste met een totaaltijd van 50.56.14 uur. Bekx heeft 51.07.10 uur nodig, Een verschil dus van 10.56 minuten. Kovacs wordt 3de met en totaaltijd van 51.33.27 uur. Vismara wordt 4de in 52.33.45 uur.

Bron: Team De Rooy

14:10 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

chagin

Vladimir Chagin slaat zijn slag
Foto: Kamaz   
De Dakar organisatie had vooraf al aangekondigd dat de etappe van vandaag samen met die van dinsdag en de marathonetappe van woensdag Le Dakar 2009 zouden gaan beslissen. Het zou dus een zware dag worden waarin de verschillen flink op konden gaan lopen en dat was ook precies wat er vandaag gebeurde. Vladimir Chagin greep vandaag zijn kans en pakte zowel de etappewinst als de leiding in het klassement.

De etappe ging vandaag van La Serena naar Copiapo. Onderweg was een klassementsproef uitgezet van 449 km. Het laatste deel van de etappe bestond uit erg zacht zand, dat door de hitte onstabiel was geworden en voor deelnemers moeilijk te doorcrossen. De organisatie besloot daarom vanochtend om de laatste 20 km van de special te schrappen.

Door zijn etappe overwinning gisteren, mocht Gerard de Rooy vandaag als eerste aan het avontuur beginnen. Het eerste stuk van de special bestond weer uit snelle paden. De afgelopen dagen is al gebleken dat de rode Ginaf van De Rooy op dat soort terrein de te kloppen truck is. Het was dan ook niet verrassend dat De Rooy na 57 km de snelste tijd liet noteren, kort gevolgd door de Russen Chagin en Kabirov.

Dat de etappe ook lastig was voor de navigatoren bleek na 80 km wedstrijd. Heel veel equipes raakte op dit punt van de piste af en verloren veel tijd bij het vinden van het juiste pad. Onder hen waren ook Chagin en De Rooy. Klassementsleider Firdaus Kabirov had wel de juiste koers te pakken en was na 95 km de snelste, op 8 minuten gevolgd door zijn teamgenoot Mardeev op plaats twee en de Tsjech Tomas Tomecek op plaats drie. De verdwaalde Chagin passeerde als negende op ruim 26 minuten van Kabirov. Gerard de Rooy verloor echter nog meer tijd en kwam met een achterstand van ruim 39 minuten als 19e voorbij.

Maar ook voor Kabirov verliep de etappe niet geheel vlekkeloos. Bij de doorkomst op CP1 na 131 km was het Tomas Tomecek die als snelste passeerde, kort gevolgd door de Braziliaan André de Azevedo. Kabirov zakte terug naar plaats drie op 4 minuten van Tomecek. De achterstand van Chagin was inmiddels teruggelopen tot 13’27” en Gerard de Rooy had nog altijd een achterstand van 26’36”.

Tomecek had er de vaart flink inzitten, maar nam teveel risico en crashte vervolgens hard na 147 km. Gerard de Rooy en Firdaus Kabirov passeerden waarschijnlijk als een van de eerste trucks en besloten met een aantal andere deelnemers de strijd tijdelijk te staken om de beknelde equipe van Tomecek uit hun benarde positie te helpen. Dit kostte De Rooy uiteindelijk ongeveer 20 minuten, terwijl de Russische equipe van Chagin in volle vaart verder reed.

Bij de doorkomst op CP2 was De Azevedo de allersnelste, gevolgd door Chagin op 4’43”. Door de hulp aan Tomecek moest Kabirov ruim 34 minuten toegeven op De Azevedo en lag daarmee op dat moment vijde. Gerard de Rooy wist ondanks zijn assistentie bij Tomecek de schade ook nog beperkt te houden en klokte de achtste tijd op bijna 38 minuten achterstand van De Azevedo. Verrassend was de tiende plaats voor Frits van Eerd. Hij passeerde als tweede Nederlander met een achterstand van 42’35”.

Na 297 km nam Chagin de leiding over van De Azevedo. Kabirov passeerde met een achterstand van ruim 29 minuten als derde en Gerard de Rooy op ruim 35 minuten als vierde. Bij het passeren van de finish was de volgorde niet anders.

Chagin stond de leiding niet meer af vandaag en pakte daarmee zijn tweede etappe overwinning tijdens deze Dakar. De Azevedo pakt de tweede plaats op 24’57”, Kabirov wordt derde op 33’30” en Gerard de Rooy passeert de finish als vierde met een achterstand van 34’29” op Chagin. Het is daarmee de eerste keer dat De Rooy tijdens deze editie van Le Dakar niet in de top 3 van de etappe uitslag finisht.

Chagin neemt met deze overwinning de leiding in het algemeen klassement. Zijn landgenoot Kabirov is twee en volgt op 29’50”. Gerard de Rooy ziet zijn achterstand op de beide Kamazzen alleen maar groter worden. Hij staat nu 48’35” achter op Vladimir Chagin.

14:09 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

verklaring??

Chauffeur De Lijn: "Positief door alcohol vorige dag"

De buschauffeur van De Lijn die vrijdag in Leuven betrapt werd op rijden onder invloed, zegt dat hij positief geblazen heeft omdat hij de dag voordien een karton witte wijn van drie liter had gedronken. "Het is niet goed te keuren", zegt de chauffeur.

De man was vrijdagnamiddag begonnen aan zijn shift. Een uur later moest hij in Leuven aan de kant voor een controle van De Lijn. Terwijl de inspecteurs van De Lijn hun werk deden, controleerden agenten de chauffeur. Ze wilden een alcoholtest.

Verkoudheid
"Ik had van de hele dag geen druppel alcohol gedronken." Volgens de chauffeur ging de blaastest hem niet goed af door een verkoudheid. Toen hij uiteindelijk toch lang genoeg had geblazen, bleek de test positief.

Hij blijft erbij dat hij sinds het ontwaken vrijdag geen druppel alcohol had gedronken. Volgens hem zat de alcohol nog in zijn lichaam van daags voordien. "Ik was woensdag en donderdag thuis. Ik heb ervan geprofiteerd." Donderdag dronk de chauffeur naar eigen zeggen overdag een Chimay en een Duvel. 's Avonds nestelde hij zich voor de televisie met een krat witte wijn van drie liter.

Drie liter wijn
"Ik heb tot vier uur 's ochtends dvd's gekeken. Het wijnkarton was leeg." De chauffeur denkt dat hij misschien niet positief had getest als hij vrijdag iets had gegeten. De Lijn ziet geen verzachtende omstandigheden. De man wordt op staande voet ontslagen. (belga/adv

14:06 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

slechts 10!!??

Tien buschauffeurs per jaar dronken

Elk jaar wordt zo'n tiental bus- of tramchauffeurs van De Lijn betrapt op rijden onder invloed. Dat zegt de woordvoerder van De Lijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Voor alcohol en drugs geldt bij de openbare vervoersmaatschappij nultolerantie. "Het is regel één: drinken kan niet, de veiligheid en het imago van De Lijn laten dat niet toe", reageert minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (sp.a). Vrijdag nog werd in Leuven een chauffeur van zijn bus gehaald met 0,8 promille. De man werd ontslagen. (belga/kh)

14:04 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |