23-01-09

arafatsjaaltje bij de lijn!

Chauffeur met arafatsjaal van bus gehaald

Op de Antwerpse Rooseveltplaats haalden controleurs van De Lijn een allochtone chauffeur uit zijn bus. De man werd voor de tweede keer in twee weken tijd betrapt met een Arafatsjaal om de hals. De reizigers moesten zelfs overstappen op een andere bus. Uiterlijke kenmerken, op vakbondsinsignes na, zijn niet toegestaan voor de chauffeurs. (belga/vsv)

 

En de reaktie van minister anciaux....

 

Anciaux: "Elke Vlaming zou arafatsjaal moeten dragen"

"Vandaag zou elke rechtgeaarde Vlaming, elk rechtgeaard mens, een arafatsjaal moeten dragen. Uit solidariteit met elke onderdrukte, uit verbondenheid met iedereen die in gevaar is, voor diegenen die elke dag hun leven riskeren". Dat schrijft Vlaams minister Bert Anciaux op zijn site naar aanleiding van het feit dat De Lijn recent een chauffeur verbood de sjaal nog langer te dragen op straf van ontslag.

De arafatsjaal was volgens Anciaux nooit een agressief of negatief symbool. Door het te verbieden wordt elke drager ten onrechte als potentiële agressieveling gestigmatiseerd. Hij koestert evengoed het Joodse keppeltje.

"Elk symbool dat met warmte en liefde wordt gedragen, is de moeite waard getoond te worden. Niemand hoeft bang te zijn zijn identiteit te uiten. Voor mij zijn die symbolen waardevol. Vol diepgang en idealen. Getuigenissen van inzet en droom. Symbool voor strijd tegen onrecht, symbool voor respect voor eigenheid en verscheidenheid", aldus Anciaux. (belga/lpb)

14:40 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Die dingen zijn ooit volop mode geweest en worden blijkbaar nog gedragen.

Als er een dresscode bestaat bij de lijn is het normaal dat er op toegezien word maar dat ze er nu weer een politiek symbool van moeten maken.

Je zou schrik krijgen om je deur buiten te komen, stel dat je 't verkeerde kleur van geruit rokske aan hebt.

Ik heb er trouwens ook nog ene liggen van heel lang geleden. Ook eens een andere bestemming voor zoeken.

;-)

Gepost door: ms | 23-01-09

De commentaren zijn gesloten.