26-12-08

het is ook nooit goed he...

Lijnbussen houden zich geregeld niet aan snelheid

Bij snelheidsmetingen door de controlediensten van De Lijn op 51 trajecten in Vlaams-Brabant tussen januari 2007 en september 2008 zijn op zes trajecten meer dan 10 procent snelheidsovertredingen vastgesteld, telkens in zones 30. In 97,50 procent van de overtredingen lag de snelheid tussen 31 en 50 kilometer per uur.

Aanleiding voor de controles waren klachten van omwonenden of gemeentebesturen over de te hoge snelheden van de bussen. Er werden daarnaast enkele preventieve controles gehouden omdat bijvoorbeeld het snelheidsregime door de wegbeheerder gewijzigd werd.

Eén van de zes trajecten waarop meer dan 10 procent snelheidsoverschrijdingen werd vastgesteld, is een vrije busbaan. Aan het niet respecteren van de maximale snelheid door chauffeurs zijn volgens Van Brempt disciplinaire maatregelen verbonden. (belga/adv

 

OnbeslistEn de alweer hilarische lezersbrieven hierop in "het laatste nieuws"!

Kevin De Greve, Roosdaal

1. een bus heeft geen tachograaf. 2. Vaak zijn de pinkers stuk of werken ze half. 3. De uur schema's zijn zo stra dat als het verkeer niet mee zit je met te weinig of teveel tijd zit en 4. Al gezien vanuit een bus wat de wagens niet uitsteken? Vaak moet een bus zich idd een weg banen omdat niemand er rekening mee houd dat een bus 12 meter of zelfs 18 meter lang is en evenveel ton weegt!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
23/12/08 21u47

Jan Breydel, Brugge

Wat is het toch leuk om anoniem op internet te zitten leuteren over dingen waar je geen snars verstand van hebt!Snelheidscontroles worden NOOIT doorgegeven via de boordradio.Verder wens ik alle kankeraars hieronder een ontmoeting met een buschauffeur die zich altijd aan de snelheidsbeperking houdt in een nauwe straat, zodat jullie zoals gewoonlijk halsbrekende toeren gaan uithalen om er toch maar koste wat het kost voorbij te geraken.En parkeer rustig verder op de bushaltes.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/12/08 23u30

Honda CBR RR, Stabroek

Bussen hebben voorrang BINNEN bebouwde kom bij het verlaten van hun halte.Ik stop voor een bus die, BINNEN bebouwde kom, haar halte verlaat.De meeste chauffeurs gooien hun bus ook BUITEN bebouwde kom gewoon de rijbaan op of verlaten traag rijden hun halte en rijden de baan op. Hierbij dwingen ze andere bestuurders te stoppen.Heb onlangs nog gehad op baan waar je 70 mag. Ik kon kiezen: vol in de remmen, uitwijken en frontaal op tegenligger of tegen bus rijden. Volgende keer kies ik de bus.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/12/08 15u07

H&M 'ertjes, Eernegem

Ze houden zich niet aan de snelheid maar dit ook in omgekeerde betekenis! O wee als ze een paar minuten voor op schema zitten dan mag de gewone brave mens die eindelijk na zijn lange werkdag naar huis mag, nog wat achter de lijnbus aanhangen ook... 40 waar men eigenlijk 50 mag... kunnen ze hun tijden niet halen dan zijn het echte wegpiraten en moet je nog opletten, op het voetpad rijden of je bent je spiegel afgereden! Lijnchauffeurs mogen voor mijn part terug naar de oefenschool!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/12/08 14u55

d g, Haaltert

aan al die het beter weten je moet er eerst zelf eens mee rijden of eens een ganse dag meerijden dan zul je zien wat een chauffeur moet doen om overal door te geraken een goed geparkeerde wagens op de baan dan spreek je van vlot rijden met zulke wegpiraten die met de auto rijden die denken maar juist aan hun zelf een ten slote een bus die aan zijn halte vertrekt in bebouwde kom heeft voorang dat weten er ook niet veel want als je vertrekt durven ze nog eens te toeten

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/12/08 14u12

VINNO Drink, Aalst

Juist er zijn verschillende lijn-chauffeurs die een zware voet hebben,soms angstwekkend hoe ze door het verkeer "vliegen".Niet alleen voor de voetgangers en het andere verkeer maar ook voor de passagiers is het soms "benauwelijk" te noemen.Meestal zijn het chauffeurs-rokers die aan hun eindpunt graag een sigaretje opsteken en daarom zo snel mogelijk willen ter plaatse zijn!Indien mogelijk zelfs nog wat tijd pikken en enkele minuten later vertrekken!Of erger nog een rit (overslaan)!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/12/08 14u09

Eddy R, Antwerpen

Verhees Tim: blijkbaar ken jij de verkeerscode niet want trams en alle spoorvoertuigen hebben volstrekte voorrang, én auto's mogen niet stilstaan op kruispunten ingetekend met witte vierkanten.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/12/08 11u28

M Dx, Brussel

Ocharme die mensen. Dat er geen goeiedag meer wordt gezegd tot daar toe. Maar uitgekafferd, afgemot, in het visier genomen door WAPENS. Dan zagen dat ze te laat zijn. Maar o wee als ze eens meer als 30 rijden in de zone 30, wie rijdt er niet sneller dan 30 in zone 30's, tenzij het daar vol klein mannen loopt. Kzou jullie kop allemaal wel eens willen zien mochte jullie achter een bus hange die 30 rijdt ..

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/12/08 09u07

flurk versus champetter, Snaaskerke

Er zitten inderdaad heel wat WEG-TERRORISTEN bij de Lijn ... en . voor wie moeten die zich eigenlijk opjagen , voor een bus vol gepensioneerden . die toch niks te doen hebben en nog gratis rijden ook ????

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
21/12/08 00u39

ikki dos, Aalst

Kom kom ,chauffeurkes van mijn klote,jullie denken dat je word opgejaagd en geven andere weggebruikers de schuld,leer vloeiend rijden en niet van de weg is van mij ,overal worden rijstroken afgenomen van andere weggebruikers en nog kunnen jullie je job niet goed doen ,door wie zou dat komen denk je???

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
20/12/08 22u24

d g, Haaltert

chauffeur. als de lijn de chauffeurs moest betere uren geven voor de afstand die we moeten afleggen zouden we op tijd kunnen rijden, sommige bestuurders zulen hun 1 secondje inhouden om je door te laten daar denken er veel niet aan ze zien er de groote van de bus niet in en rijden hun zelven vast als je aan een halte moet stopen voor iemand af te laten juist duur open en dicht gaan ze je direkt al over een als je dan direkt vertrekt zijn ze al kwaad omdat ze efkes moeten wachten.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
19/12/08 21u14

Un Geenu, Turnhout

Rijtijden die al gebruikt worden sinds de jaren stillekens. Chauffeurs die trachten om een beetje op tijd te rijden worden hier droog gepakt. Als de Lijn zegt dat hun personeel te snel rijd dan moeten ze zorgen dat ze tijd genoeg hebben. Maar ja 'logica' moet bij de Lijn nog uitgevonden worden.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
19/12/08 20u01

Un Geenu, Turnhout

Snelheidscontroles worden NOOIT via de boordradio doorgegeven, zou de Lijn immers veel geld kunnen kosten. En ja die gesprekken van de boordradio worden bewaard, en regelmatig worden er op die gesprekken controles gedaan. Wat soms wel word gedaan is dat chauffeurs signalen geven als ze elkaar kruisen bv.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
19/12/08 19u54

jos comartins,

Dat is het minste wat men kan zeggen,zonder te spreken van zij die zelf een pintje op hebben. . Gebriken zelf hun voorrangsregel biten de bebouwde kom,en iedereen maar grabbelen om die snllen te ontwijken.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
19/12/08 18u45

Pascal Van Deuren, Duffel

kunnen we misschien een artikel krijgen over welke verkeersregels de gemiddelde lijn chauffeur niet overtreedt ? . . sommige denken echt omdat ze in een bus zitten dat ze altijd en overal voorrang hebben op alles en iedereen en iedereen in de berm moet duiken zoals bij een ambulance . . onlangs nog op een rit de chauffeur een half uur vrolijk gesprek zien voeren met gsm en ganse rit bijna met één hand de bus besturen

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
19/12/08 18u08

Patat Friet, Laakdal

ik heb ooit eens een e-mail gestuurd naar hun Merv.De Grote Baas en voorgesteld om eens incognito in een werkmansautootje zonder chauffeur zich in enkele dorpen/steden neer te zetten en zelf haar acrobaten eens gade te slaan. Hebt u hier ooit iets op gehoord?,wel ik ook niet!Ze vergewaardigen zich zelfs geen antwoord.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
19/12/08 17u40

J Van Poecke, Hoeilaart

't zal niet zijn. HIer in de zone 30 flammen de bussen van de lijn als het een lieve lust is. En inderdaad, de tijd dat politie zin radar installeert is deze controle al doorgegeven via de boordradio en weten de chauffeurs dat ze hunnen doemt moeten inhouden. Zo gaan ze meestal vrijuit, die hardrijders (en z'n bus stop je ook niet op 10 meter aan 50 per uur ipv 30)

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
19/12/08 17u17

vancoilie marc, Antwerpen

Minister Van Brempt heeft een aantal jaren, voorafgaand aan de renovatie van de Antwerpse . ring een investeringstsunami goedgekeurd, dit onder de snorrende titel :" Minder-Hinder bussen . " ! Nu minder hinder hebben we wel intussen in Antwerpen Noord : de Ellermanstraat en . de Van de Wervestraat en de Van Maerlantstraat zijn een Franchorchampscircuit voor de . bussen, de parellelwegen van de Leien op het Noord zouden eens grondig gecontroleerd worden.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
19/12/08 16u35

kri neo, Lokeren

Dat ze er 10% kunnen flitsen hebben is nog een wonder. Meestal worden de bussen via het communicatie systeem verwittigd, en zijn de controles een slag in het water.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
19/12/08 15u48

robert luytens, o l v waver

ik heb vroeger in de wegenbouw gezeten en waar we het mééste last mee hadden waren de buschaufeurkes van de lijn. ze dachten en denken dat de wegen alleen voor hun zijn uitgevonden. Ze wringen overal door en denken dat de arbeiders op de baan maar een soort ratten zijn! moeten ze toch eens een minuutje wachten hebben ze hun GSMeke al vast. . neen ,die hebben het voor mij voor altijd verkorven!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons
19/12/08 15u43

20:01 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Takk fyrir ahugaverd blog

Gepost door: shismmite | 02-06-11

De commentaren zijn gesloten.