21-11-08

prachtig gevonden!!!

Antwerpse buschauffeurs zijn 'Bekaf'

Op bestemmingsborden van Antwerpse bussen prijkt af en toe ‘Bekaf’. Dat is een grapje van de chauffeurs, want Bekaf ligt bij Aarschot in Vlaams-Brabant.

uit: GVA

De chauffeurs draaien het signalisatiebord na hun dienst op ‘Bekaf’ en rijden dan, blijkbaar doodop, naar hun stelplaats. “Dat is een menselijke fout”, reageert woordvoerder Koen Peeters van De Lijn Antwerpen. “Normaal moeten ze bij het terugrijden naar de stelplaats kiezen voor het bord ’Geen dienst’.”

Een vergissing? Dat valt nog te bekijken, want meer dan één chauffeur vertrouwde ons toe dat een collega met de actie begon na een vermoeiende shift. Al snel volgden collega’s zijn voorbeeld.

Aarschot

Maar hoe doen ze dat? Bestuurders kunnen immers niet zomaar wat intikken. Ze kunnen alleen maar kiezen uit wat door de dienst marketing is geprogrammeerd op de elektronische borden van de autobus.

Wat blijkt? Bekaf is een gehucht in Aarschot. De plaatselijke school, parochiezaal en speelplein beschikken er over een bushalte. Die ligt even buiten Aarschot op het traject Aarschot-Heist-opden- Berg en wordt door de lijnen 160 en 161 bediend.

(Foto: Boelens

00:25 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

veel connexxion bussen in de fik!

Provincie: 'Geen gevaar brand in bus'


						Connexxion-bus in brand, juli dit jaar in Alkmaar. FOTO MAURICE AMOUREUS
haarlem - 

De provincie gaat geen extra eisen stellen aan Connexxion om te voorkomen dat bussen in brand vliegen. Dat antwoorden gedeputeerde staten (GS) op vragen van SP-statenlid Putters.

Sinds 1 januari 2007 brak in Noord-Holland acht keer brand uit in een bus van Connexxion. Dit jaar was er onder meer brand in een bus op de N205 tussen Haarlemmermeer en Haarlem, in Den Helder en in Alkmaar.

GS vinden verscherpte eisen niet nodig. Connexxion heeft een uitgebreid veiligheidsprotocol en alle bussen voldoen aan de wettelijke eisen en voorschriften, schrijven ze.

Alle voertuigen worden volgens een vast onderhoudsprogramma onderhouden en na een busbrand vindt extra controle plaats.

00:22 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

agressiegevolg antwerpen

Gewonde buschauffeur durft niet meer op bus te stappen

Twee allochtone jongeren verkochten Staf Van Mensel op 16 oktober enkele rake klappen op het Antwerpse Astridplein. De buschauffeur is nog lang niet de oude. “Ik durf niet op een bus te stappen, laat staan dat ik ermee zou rijden.”

Staf Van Mensel (52) is nog altijd in behandeling. “Psychisch is het allemaal veel zwaarder dan verwacht”, vertelt de buschauffeur uit Aartselaar. “Ik heb nachtmerries en wil altijd op een stoel met mijn rug tegen de muur zitten, uit angst dat er achter me iets zou gebeuren. En ook fysiek ben ik nog niet in orde. Een geïrriteerde zenuw zorgt voor problemen aan de ogen: ik lijd aan dubbel zicht, maar dat zou op termijn moeten verdwijnen.”

Voorlopig kruipt Van Mensel niet opnieuw achter het stuur van een lijnbus. “Na Nieuwjaar hoop ik stilaan weer aan de slag te gaan. Maar dat zal misschien niet als chauffeur zijn.”

Getuigenis

Zaterdag is Van Mensel ‘eregast’ op een trefdag, georganiseerd door de vakbonden van De Lijn. Chauffeurs en allochtone jongeren uit Hoboken en Antwerpen- Noord ontmoeten er elkaar en babbelen over wederzijdse problemen. Van Mensel zal er een getuigenis afleggen.

“Het heeft hen veel overtuigingskracht gekost”, geeft de buschauffeur toe. “Ik had er geen zin in, maar mijn therapeut gelooft dat die getuigenis een heilzame werking kan hebben. Hopelijk wordt het een eerste stap in de goede richting.”

00:20 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

arnhem

Schennispleger shockeert volle bus

ARNHEM - De politie heeft woensdagmiddag in Arnhem een 38-jarige Wageninger aangehouden die zich in een stadsbus misdroeg en vervolgens zijn geslachtsdeel toonde aan de passagiers.

De man kon na een melding van de chauffeur in de Hommelsestraat door de politie uit de bus worden gehaald.

Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau en later op de dag weer in vrijheid gesteld.

 

Tong uitstekenIn nederland is tenminste nog eens iets te zien op de bussen,lol!

00:14 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

we zullen het maar geloven zeker!?

Brussels openbaar vervoer elk jaar beetje veiliger
metro
Brussels openbaar vervoer een van de veiligste in Europa
© Beeld uit reportage tvbrussel

Brussel - De onveiligheid op het openbaar vervoer in Brussel blijft dalen, een tendens die al een aantal jaren aanhoudt. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar daalde het aantal misdrijven met twintig procent. De goede samenwerking tussen de openbare vervoersmaatschappij, de politie, het gerecht en het parket is de reden achter de daling.

Bij agressie op het openbaar vervoer, blijven vooral twee voorvallen in het geheugen hangen: de moord op de negentienjarige Joe Van Holsbeeck in het Centraal Station en de zware mishandeling van een man in metrostation Delta.

Toch is het Brussels openbaar vervoersnet een van de veiligste van Europa. En ook de cijfers van de federale politie liegen er niet om. De afgelopen jaren is het aantal misdrijven op het openbaar vervoer telkens omlaag gegaan.

Jacques Devaux van de federale politie: "In 2006 stelden we een daling vast van 16 procent van de criminaliteit op het openbaar vervoer. In 2007 ging het om een vermindering van 10 procent en in het eerste trimester van 2008 was er al een daling van 19 procent. De gewapende diefstallen kenden dit jaar zelfs een opmerkelijke daling van 24 procent. Dat is het resultaat van een goede samenwerking tussen de MIVB, het parket, de gouverneur en de lokale en federale politie. Bij veiligheid in het openbaar vervoer gaat het om een globale aanpak waarbij alle criminaliteitsfenomenen prioriteit zijn voor het parket van Brussel."

Die goede samenwerking heeft echter nog niet alle vormen van misdrijven uit het openbaar vervoer kunnen bannen. Vooral de gauwdiefstallen blijken een hardnekkig fenomeen te zijn. "Op plaatsen waar veel volk samen is, zoals de grote treinstations in Brussel, zijn gauwdieven nog steeds erg actief," zegt Devaux. "Voor dat fenomeen moet er dus een nieuw actieplan worden uitgevoerd."

© FM Brussel

00:03 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

mivb evere

donderdag 20 november 2008
Pascal Smet bestrijdt verkeersdrukte in Evere

Evere - Vandaag opent Brussels Minister Pascal Smet (SP.A) officieel de nieuwe busbanen aan de Gemeenschappenlaan in Evere.

De verkeersdrukte was daar in de laatste jaren fors toegenomen omdat er veel huizen, appartementen en kantoren zijn bijgekomen. Ook de bussen van de MIVB waren slachtoffer van deze excessieve verkeersdrukte. Vandaar de nieuwe busbanen.

Samen met de nieuwe busbanen werd ook een fietspad in beide richtingen aangelegd en werden 22 bomen aangeplant. Totale kostprijs: 2,5 miljoen euro.

OnbeslistDat minister smet eerst eens zorgt dat de bestaande busbeddingen gerespecteerd worden door de automobilisten(door keiharde verbalisatie door de politie dus,plus zorgen dat de boetes niet geseponeerd worden!!!!)

00:02 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-11-08

een ideetje voor de anderlecht-hooligans!!??

River Plate-fans kapen bus om aftrap te halen

Een groep supporters van de Argentijnse voetbalclub River Plate heeft gisteren een stadsbus gekaapt. De fans, die te laat waren voor het uitduel met Independiente, wilden de wedstrijd koste wat kost bijwonen en dwongen de chauffeur met hoge snelheid naar het stadion te rijden. Het was al de tweede keer deze week dat een dergelijk incident plaatsvond. Ook deze keer misten de kapers de wedstrijd.

Winkels overvallen
Meer dan honderd supporters, waaronder vijfentwintig minderjarigen, werden door de politie ingerekend. Een woordvoerder van de lokale autoriteiten meldde dat de groep vlak voor de kaping twee winkels in Buenos Aires had overvallen. 53 personen werden diezelfde avond vrijgelaten. De rest zat vandaag nog achter de tralies.

Een week eerder werd een buschauffeur bedreigd door supporters van voetbalclub Chacarita. Ook zij waren te laat voor een duel van hun club en dachten zo de aftrap nog mee te kunnen maken. Tijdens de rit werden enkele passagiers beroofd. (novum/svm)

23:58 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |