11-04-07

gewijzigde rijtijdenwet

Gewijzigde rijtijdenwet gaat morgen in10-04-2007

Vanaf morgen mag je nog steeds 3 keer per week negen uur per 24 uur werken. Op de andere dagen mag negen uur ook, als er nog eens een blok van drie uur rust in de diensttijd van vijftien uur zit. Lukt dat niet, dan moet elf uur rusten per 24 uur. En dat is even wennen natuurlijk. De negen uur geldt ook voor dubbel bemand: negen uur per periode van dertig uur. Dat betekent een uur minder inzetbare tijd dan voorheen.

Na 4,5 uur rijden moet je nog steeds drie kwartier rust maken. Tussentijdse stipos van een kwartier om aan die drie kwartier te komen mag niet meer. Wel mag je in 4,5 uur werktijd een keer een kwartier stoppen en een keer een half uur. Dat is op zich wat gunstiger. Lees in de komende Truckstar alle wijzigingen en stuur dit bericht door aan vrienden en vooral collega’

02:27 Gepost door vanhoolke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

je pauze mag je nog steeds splitsen. Maar dat splitsen mag nu nog alleen maar in EEN blok van minimaal 15 minuten en EEN blok van minimaal 30 minuten en wel in deze volgorde!

Dus 15 + 30 is toegestaan ..... 30 + 15 is NIET toegestaan.
Ook is 15+ 15 + 15 NIET meer toegestaan.


Dagelijkse rust:
3 x per week 9 uur is nu toegestaan
De overige dagen kun je ook een rust nemen van 9 uur MAAR dien je daarvoor (zelfde etmaal) nog een blok te hebben van minimaal 3 uur aaneengesloten.
In bepaalde vormen van transport kan dit voorkomen denk aan tankvervoer en zeecontainers.


Gepost door: Angelique | 15-04-07

int.chauffeur nog steeds zijn wij onzeker.v.w.d.24 uurs regeling.als bv.15uur maak+9uur nacht rust=24.nu maak ik er maar 11incl pauze.moeten wij dan 13 uur blijven staan om niet binnen 24uur je 2 de dienst aan te treden ?gaarne antw retour.hier heersen een hoop menings verschillen onder de oudere kolega,s oveer zoals ik.mv.gr ph.beeren

Gepost door: huub beeren | 17-05-09

De commentaren zijn gesloten.